Αποκλειστική διάθεση για την Ελλάδα προϊόντων Χαρουπιού από την Μ.Σπύρογλου στα Πολιτικά Εύβοιας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Σταθερό 2228031174, κινητό 6979118637 E-mail: mspiroglou@gmail.com  

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Από την φύση με αγάπη

ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Τα χαρούπια αποτελούν μια εξαιρετικά πλούσια τροφή. Είναι πλουσιότερα σε ασβέστιο ακόμα και από το γάλα αφού περιέχουν 350 μγ ασβεστίου ανά 100γρ. σε σύγκριση με το γάλα που περιέχει 120 μέχρι 130 mg ανά 100γρ) Η πρωτεΐνη στα χαρούπια ανέρχεται στο 4%, οι υδατάνθρακες στο 63%, ενώ ταυτόχρονα τα χαρούπια είναι πλούσια σε φωσφόρο (80mg ανά 100γρ.) σε βιταμίνες Α και Β, ενώ περιέχουν ακόμη μικρές ποσότητες σιδήρου, νατρίου, και πολλά άλλα μεταλλικά στοιχεία.   

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ενώ στις μέρες μας η λευκή ζάχαρη κυριαρχεί στις έτοιμες τροφές πριν αρκετά χρόνια ένα απο τα κυριότερα φυσικά γλυκαντικά στον κόσμο ήταν το χαρούπι.Γνωστό και σαν ψωμί του Ιωάννη του Βαπτιστή που έτρεφε τον εαυτό ν του με χαρούπια, σύμφωνα με το ευαγγέλιο τα χαρούπια κράτησαν στην ζωή και τον Άσωτο Υιό. Στη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου τα χαρούπια δίνονταν σαν τροφή στα παιδιά ενώ στην διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και της Γερμανικής κατοχής, στρατοί, άλογα και ο κόσμος της Ελληνικής υπαίθρου κρατήθηκαν  στην ζωή χάρη σ' αυτό το δώρο της φύσης!

ΤΑ ΧΑΡΟΥΠΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Τα χαρούπια είναι προϊόν των Μεσογειακών περιοχών και ευδοκιμεί ιδιαίτερα στην Κύπρο η οποία είναι παγκόσμια γνωστή για την παραγωγή των καλύτερων ποιοτικά ποικιλιών. Τα κυπριακά χαρούπια είναι από τη φύση τους οικολογικά προϊόντα αφού οι χαρουπιές της Κύπρου δεν εντάσσονται σε οργανωμένες καλλιεργήσιμες φυτείες αλλά μεγαλώνουν από μόνες του στην άγρια φύση. Τα ασβεστολιθικά χώματα της Κύπρου ευνοούν ιδιαίτερα την ανάπτυξη των χαρουπιών, τους προσδίδουν μια ιδιαίτερα ελκυστική γεύση και τα κάνουν ιδιαίτερα πλούσια σε περιεκτικότητα σακχάρων η οποία ξεπερνά το 50% γεγονός που τα κάνει περιζήτητα στη διεθνή αγορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου